DULCE LECHE (SÜT KAREMLİ) TATLISI
HAZIRLANIŞI
Süt karameli için derin bir tencere kullanmanız önemlidir..5 kiloluk tencere olabilir.
Tencereyi suyla çalkalayın, suyu dökün bu sayede süt kaynarken dibi tutmaz.
Tencereye 1 litre sütü ve şekeri koyup karıştırın. Ocağa koyun. Ocağa koyduğunuz gibi süre tutun.
Tam olarak 50 dk.sonra ocaktan alacaksınız.
Süt kaynayınca 2-3 dk.daha kaynamasını bekleyin.
1 çay kaşığı kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın.
Kabartma tozunu attığınız gibi süt kabaracaktır.
( derin tencere kullanmanızın sebebi de buydu. )
Mutlaka ara ara tencereyi karıştıracaksınız,
özellikle sürenin bitimine 20 dk. kala ocağın başından hiç ayrılmayın.
Sürekli karıştırın, yoksa dibi tutar. 50 dk.süre dolduğunda ocağı kapatın ve kavanoza aktarın. Soğuyana kadar ağzı açık bekletin. Soğuyunca kapağını kapatıp buzdolabına koyun.
Buzdolabında 1-2 ay kalabilir.
Dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Afiyet şeker olsun.
Tarifimizi beğendiyseniz abone olup , yorum yazmayı unutmayınız lütfen.
bizim reçele benziyor bu bi yapalım bakalım 🤔
YanıtlaSil