Kuru Meyveli Kek İçin Malzemeler:
250 gr un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
150 gr toz şeker
1 çay kaşığı nane
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı karanfil
2 adet yumurta
250 ml süt
125 gr kuru meyveler
Not : Ölçekler herkes için aynı olmayabilir, malzemelerin miktarlarını deneyin ve lezzetinize göre ayarlayın.
Kuru Meyveli Kek Hazırlanışı:
Fırını 180 dereceye (veya orta ateşte) önceden ısıtın.
Bir kasede un, nane, tuz, kabartma tozu ve karanfili karıştırın.
Başka bir kasede sıvı yağı, toz şekeri, yumurtaları ve sütü karıştırın. Un karışımını da bu karışıma ekleyin ve karıştırın.
Kuru meyveleri de karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
Hamurunuzu kek kalıbına dökün. Fırında ortalama 40-45 dakika boyunca pişirin veya içi tamamen pişip, üzeri kızarana kadar.
Pişmiş olan keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Üzerine sos, glaze veya pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.
Not: Pişirme süresi ve derecesi fırınınızın özelliklerine ve hamurun kalınlığına göre değişebilir. İçinin pişip pişmediğini kontrol etmek için bir tahta iğne veya bir bıçak kullanabilirsiniz. Eğer iğne veya bıçak temiz çıkarsa kek pişmiş demektir.
Afiyet şeker olsun.
Tarifimizi beğendiyseniz abone olup , yorum yazmayı unutmayınız lütfen.
Bir Dünya Yemek
Bir Dünya Yemek
Ait Olduğu Ülke Hakkında
Kuru meyveli kek, genellikle Avrupa, Amerika ve Asya'da yaygın olarak yapılan bir tariftir. Bu tarifi yapabileceğiniz birçok ülke ve şehir vardır. Kuru meyvelerin farklı çeşitleri ve malzemelerin kullanımı ile de farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Bu tarifi yaparken kendi ülkeniz ve şehirlerinizdeki malzeme seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederiz :)