Brownie Un Yok, Yağ Yok, Şeker Yok



UNSUZ - YAĞSIZ - ŞEKERSİZ / BROWNİE TARİFİ


Un, yağ ve şeker olmadan yapabileceğiniz en lezzetli brownie tarifi, bitter çikolata, portakal kabuğu ve az miktarda badem ile yapılabilir. Bu tarifte, bitter çikolata brownie'nin klasik çikolatalı lezzetini sağlarken, portakal kabuğu ise ekstra bir citrus aroma ve tat katmaktadır. Badem ise hamurun yapısını sağlar ve lezzetini arttırmak için kullanılır. Bu brownie, yerken hiç kalori endişesi taşımadan keyifle yiyebileceğiniz, sağlıklı ve lezzetli bir alternatiftir.

Brownie tarifi İçin Malzemeler:

1/2 kase bitter çikolata, eritilmiş
1/2 kase badem, dövülmüş
1/4 kase kabuklu portakal, rendelenmiş
1/4 tuz
1/2 çay kaşığı sodyum bikarbonat
1/2 çay kaşığı vanilya
1/2 kase sıvı sweetener (örneğin, şurup veya melas)

Borwnie Hazırlanışı:

Bitter çikolatayı eritin ve bademleri dövün.
Portakal kabuğunu rendeleyin.
Sodyum bikarbonat, tuz ve vanilyayı karıştırın.
Sıvı sweetener'ı bitter çikolata ve badem karışımına ekleyin.
Rendelenmiş portakal kabuğunu ve diğer kurutulmuş malzemeleri ekleyin.
Kek kalıbına ya da küçük kalıplara doldurun.
180 C derecede 20-25 dakika boyunca pişirin.
Soğumaya bırakın ve dilimleyin.

Bu tarifi yaptığınızda, lezzetli ve sağlıklı bir brownie yemeği yeme şansınız olacaktır. Çikolatalı lezzeti veren bitter çikolata, portakal kabuğu ile citrus aroması ve badem hamurun yapısını sağlamaktadır. Bu tarifte kullandığınız sıvı sweetener ise size tat olarak farklı seçenekler sunacaktır.

Afiyet şeker olsun.
Tarifimizi beğendiyseniz abone olup , yorum yazmayı unutmayınız lütfen.
Bir Dünya Yemek

Ait Olduğu Ülke Hakkında

Brownie, 19. yüzyılın sonlarına doğru Amerika Birleşik Devletleri'nde ortaya çıkmış bir tatlıdır. İlk olarak, klasik olarak un, şeker, yumurta, çikolata ve tereyağı gibi malzemelerle yapılıyordu. Ancak zaman içinde, çeşitli alternatiflerle ve modifikasyonlarla yapılmaya başlandı. Özellikle un, şeker veya yağ olmadan yapılan brownie tarifleri popüler hale geldi.

Brownie, öncelikle Amerika Birleşik Devletleri'nde yaygın olarak kullanılmaktadır ancak zaman içinde dünya çapında yayılmıştır. Şimdi, dünyanın pek çok ülkesinde yapılıp tüketilmektedir. Özellikle Avrupa, Latin Amerika ve Asya'da brownie popülerdir. Brownie, genellikle kahvaltı, atıştırmalık veya tatlı olarak tüketilir. Ancak, günümüzde çeşitli yemeklerde de kullanılmaktadır. Örneğin, kurabiye olarak kullanılmakta, çikolatalı tatların kullanıldığı makarnalar, yaprak sarmalar veya dondurmalar gibi yemeklerde de kullanılmaktadır.



Yorumlar

Son Zamanların Popülerleri

Afganistan Böreği Tarifi

Afganistan Pilavı Tarifi