Fransız Tostu tarifi

Fransız Tostu Nasıl Yapılır?

Fransız Tostu tarifi

Ananaslı, şeftali, çilek, yaban mersini, mis gibi kokusu ile ahududu, vişne gibi birbirinden lezzetli meyvelerin yanı sıra kuru meyve parçaları ile hazırlayabileceğiniz tostların en tatlısı Fransızların meşhur tostu ile Pazar kahvaltılarını zenginleştirmeye ne dersiniz?

MALZEMELER

2 dilim kadar tost ekmeği
1 tatlı kaşığı ile tereyağı
2 adet yumurta
Yarım su bardağı ile süt
2 yemek kaşığı ile toz şeker
Yarım paket vanilya

Servisi için:
1 yemek kaşığı ile bal
1 yemek kaşığı ile yaban mersini
1 yemek kaşığı ile ahududu

Püf noktası:
Hazırlamış olduğunuz meyve karışımlı sosu, ekmek dilimlerinin içine çekmesi için karışımda 2-3 dakika bekletin.

Pişirme önerisi:
Ananas ve şeftali gibi tercih edecekseniz meyveleri tercih ederseniz dilimleyerek tost ekmeği arasına yerleştirebilirsiniz. Sonra yumurtalı karışıma bulayıp, kızartabilirsiniz.

Servis önerisi:
Suyu, akçaağaç şurubunu, tarçını, yağ kalkanı bir meyve olarak bilinen anason ile hazırladığınız ılık şurubu tostun üzerine gezdirebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?
Tost ekmeklerini üçgen parçalar elde etmek için çaprazlamasına kesin.
Yumurtayı ve toz şekerini, şeker eriyene kadar çırpın.
Süt ve vanilyayı da ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
Ekmek dilimlerini ince dilimleyin.
Yumurtalı süt karışımına bulayarak yağlanış kızgın tavada kızgın tavada, arkalı önlü rengi alana kadar kızartın.
O canım yaban mersini ve ahududu tanelerini kızarmış ekmek dilimlerini servis tabağına alın.
Üzerine bir parça bal gezdirdikten sonra ılık olarak servis edin.

Yorumlar

Son Zamanların Popülerleri

Strudel Tarifleri

Ananaslı Pilav Tarifi

Afganistan Pilavı Tarifi

Afganistan Böreği Tarifi