KÖFTE PİŞİRİRKEN BUNLARA MUTLAKA DİKKAT EDİN!
Köftenin her bir cinsini tutkuyla seviyoruz; mutfakta sık sık bu tarife yer veriyoruz. Ama köfte yapmak çok kolay görünse de hiç hata kabul etmiyor. Yemek.Com, köfte hazırlarken bazen herkesin yaptığı yanlışları ve anne elinden çıkmış şeklinde lezzetli köftelere giden yoldaki püf noktalarını derledi.
Bin bir çeşidiyle köfte türk mutfağının vazgeçilmezlerinden. Ister tavada kızartılsın, ister sulu sulu fırında yapılsın, köftenin her türlüsünü çok seviyoruz.
Bayat ekmekleri harca kabuğuyla beraber atmayın
Köftelerinizin yumuşak olmasını istiyorsanız ekmekleri kabuğuyla koymayın. Kabuklar köftenin sertleşmesine niçin olur. Kabukları eklerseniz öteki malzemelerin ölçüsünü de artırmanız lazım ki köfteniz ısırıldığında taş benzer biçimde olmasın. Tarifinizde ekmek yerine galeta unu da kullanabilirsiniz.
Köfteyi elinizle yoğurun!
Soğanı suyunu sıktıktan sonra harca ekleyin!
Köfteyi köfte icra eden malzemelerden biri de kuşkusuz soğan. Kuru soğanı doğramak yerine, daha benzeşik bir yapı için rendelemeyi kontrol edin. Köftenizin çok sulu olmaması için soğanlamış olurınızı harca eklerken suyunu sıkın veya süzgeçten geçirin.
Kıyma "köftelik kıyma" olarak satılsa da marketten, kasaptan köfte için kıyma alırken döş etini iki defa makineden çekmelerini isteyin. Hatta satın aldığınız kıyma ağırlığının yüzde 20'si oranında kavram yağı da alıp onu da iki defa çektirirseniz daha leziz bir tarife imza atabilirsiniz.
Farklı pişirme teknikleri için farklı tarifler uygulayın!
Köfteyi hazırladıktan sonrasında bir müddet beklemeye alın
Mükemmel köfteler yapmak için bilmeniz ihtiyaç duyulan sırlardan biri de, harcı bigün önceden hazırlayıp gece buzdolabında bekletmek. şayet derhal gün içinde tüketecekseniz de, buzdolabında minimum yarım saat bekletmeye çalışın. Böylece malzemeler dağılmaz ve daha leziz olur.
Yüksek ateşte pişirmeyin!
Tencerede çevirirken çatal kullanmayın!
Genelde ateşte pişen köfteleri çatalla ters yüz etme şeklinde bir adetimiz var. Ama çatal köftenin dağılmasına yol açabilir. Bu yüzden en doğru ve güvence tercih maşa kullanmak. Köftelerin her bir yüzeyini yaklaşık 3 dakika pişirmek lezzetli ve sulu köfteler için ehil.
Yorumlar
Yorum Gönder
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederiz :)