Chakchouka (Şakşuka) Tarifi

CHAKCHOUKA NASIL PİŞİRİLİR 

Chakchouka Recipe

(Ülkemizde Şakşuka Olarak Bilinen Bu Yemeği Orjinal Dilinde Paylaştık)

Chakchouka İçin Gerekli Malzemeler

2-3 adet orta boy domates, doğranmış
1-2 adet soğan, ince kıyılmış
2-3 diş sarımsak, ezilmiş
1-2 adet biber, küçük küpler halinde doğranmış
1-2 adet patlıcan, küçük küpler halinde doğranmış (isteğe bağlı)
4-5 adet yumurta
Tuz, karabiber ve diğer baharatlar (nane, kimyon, kırmızı toz biber)
Zeytinyağı veya diğer yağlar
Fırınlamış ekmek, isteğe bağlı
Alternatif malzemeler:

Kırmızı veya siyah zeytin (isteğe bağlı)
Peynir (isteğe bağlı)
Biber ve patlıcan yerine diğer sebzeler kullanabilirsiniz (özellikle kabak, havuç, patates)
Vejetaryen olması için sebzelerle değiştirebilirsiniz.

Chakchouka Nasıl pişirilir?

Chakchouka Hazırlanışı

hakchouka, genellikle bir tencerede pişirilir. Aşağıdaki adımları takip ederek hazırlayabilirsiniz:

Bir tencereyi orta-yüksek ateşte ısıtın ve zeytinyağı veya diğer yağları ekleyin. Soğanları, sarımsakları ve baharatları (tuz, karabiber, nane, kimyon, kırmızı toz biber) ekleyin ve karıştırın.

Domatesleri, biberleri ve patlıcanları ekleyin ve karıştırın. Birkaç dakika boyunca pişirin ve sıvıların çekilmesine izin verin.

Yumurtaları, isteğe bağlı olarak, tencerenin üzerine veya domatesli karışımın üzerine yerleştirin. Tencereyi fırına veya kapaklı bir tencerede, orta ateşte, yaklaşık 10-15 dakika boyunca pişirin veya yumurtalar tamamen pişene kadar.

Hazır olduğunda, sıcak servis edin. İsteğe bağlı olarak, fırınlamış ekmek ile servis edebilirsiniz.

Dikkat edilmesi gerekenler:
Domateslerin yeterince pişmediğinden emin olun.
Yumurtaların pişme süresi, fırının sıcaklığına ve yumurtaların büyüklüğüne göre değişebilir.
Yumurtaların piştiğinden emin olmak için, iç yüzeyleri sert olmamalıdır.
İsteğe bağlı olarak, sıcak servis ederken, parmesan veya feta peynir parçaları ile süsleyebilirsiniz.

Chakchouka, genellikle ekmek ile beraber tüketilir. Fırınlamış ekmek, sosu emmek için harika bir seçenektir. Ayrıca, bir tabak pilav, bulgur veya makarna gibi bir yan yemek ile de servis edebilirsiniz. Bir salata, taze sebzeler veya meyve ile servis edebilirsiniz. Ayrıca, çeşitli peynirlerle (örneğin feta veya parmesan) süslenmiş olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet şeker olsun.
Tarifimizi beğendiyseniz abone olup , yorum yazmayı unutmayınız lütfen.
Bir Dünya Yemek

 Chakchouka Ülkesi Hakkında

Cezair Yemekleri


Chakchouka (Şakşuka), Cezayir ve Tunus gibi Arap ülkelerinde yaygın olan bir yemektir. Aynı zamanda İsrail'de de popülerdir ve İsrailli yemeği olarak bilinir. Bu yemeğin tarihçesi hakkında birçok fikir var. Birçok kaynak, yemeğin Mısır veya İspanya'dan İsrail'e geldiğini iddia eder. Ancak, diğerleri, yemeğin Arap yemeği olduğunu ve Arap yemekleri arasında yer aldığını iddia eder.

Chakchouka, Arap mutfağındaki çeşitli yemekler arasında yer alır ve Cezayir, Tunus, Mısır, İsrail, İspanya gibi ülkelerde yaygın olarak yapılır. Bu yemek, genellikle domates, soğan, biber, patlıcan gibi sebzelerle yapılır ve yumurtalar ile süslenir. Ayrıca, zeytinyağı, tuz, karabiber ve diğer baharatlarla zenginleştirilir.

Yorumlar

  1. Bizim mutfağımızın kendisi zaten dünya mutfağı. Maşallah her yerden yemek var bizde okadar zengin ki. Zaten isim bile nerdeyse aynı 😅

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederiz :)

Son Zamanların Popülerleri

Strudel Tarifleri

Ananaslı Pilav Tarifi

Afganistan Pilavı Tarifi

Afganistan Böreği Tarifi