ALMAN KEKİ NASIL YAPILIR?
HAZIRLANIŞI
Krema için; süt, un ve nişastayı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Krema için; süt, un ve nişastayı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Tozşeker ve kalan tüm malzemeyi ekleyerek el mikseri ile çırpın.
Keki için; tozşeker ve yumurtayı krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
Tereyağını ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Kalan malzemeleri yavaşça karıştırarak birbirine yedirin.
Yağlanmış yuvarlak kek kalıbına hamuru boşaltın.
160 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Pişen keki kalıpla birlikte ters çevirerek soğutun.
Soğuyunca arasına krema sürün ve muz, çilek gibi myvelerden istediğinizi yerleştirin.
Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
MALZEMELER
Keki için:
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
5 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Krema için:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tereyağı
Arasına; çilek
Üzerine; pudra şekeri
Afiyet şeker olsun.
Tarifimizi beğendiyseniz abone olup , yorum yazmayı unutmayınız lütfen.
Ait Olduğu Ülke Hakkında
Almanlara “Patates yiyenler” ya da "Patates Sevenler" denebilir. Patatesin her türlüsünü yerler. Püresi, kızartılmışı, köftesi, salatası, haşlanmışı vs. Almanların pastası, kekleri, börekleri de tanınmıştır. Kuru meyvelerden yapılan kekleri, yılbaşında yenir. Hamur işleri de Almanların sevdiği yiyeceklerdir.
Pastalar kurabiyeler çok yenir. Onun için şişmandırlar. Kırmızı lahanayı tatlandırıp yemeklerin yanında garnitür olarak yerler. İtalyan salataları çok popülerdir. Sebze de çok türetilir. Ekmek arası iri sosis yerler. Sebzeler haşlanmış yenir. Kendilerine özgü bir yemek kültürleri olmayıp, daha çok İtalyan, Polonya yemeklerinden etkilenmişlerdir.
Yorumlar
Yorum Gönder
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederiz :)